top of page
Logo Pop-Up Kitchen_Green.png
SV Medfinansieras av Europeiska unionen_POS.png
logga_SydostLeader_RGB_edited.png

BOKSLÄPP -
ETT ODE TILL DEN SVENSKA JORDEN 
ETT GÅRDS-, MAT- OCH BOKPROJEKT

15 JUNI 2025, KL. 14-17

FIKA, MYS OCH CELEBRATION
OFFICIELL LANSERING KL 15!

BOKNING BEHÖVS INTE.
BARA KOM :)

Creative Fridays Poster Light-17 (1).jpeg

Fira boksläpp med oss den 15:e juni!  Med fika, celebration och mys! En speciell dag och 'milestone' i projektet! Och om du har varit med i crowdfundingen, så är det ett perfekt moment att hämta boken.

 

Under de senaste två åren har idén till en ny kokbok börjat bubbla och gro. Den här gången med inspiration från de fantastiska gårdarna och naturen runt om i Sverige, i södra Småland. Ett land fyllt av många kända och okända spännande ingredienser och fantastiska människor som har en enorm kunskap om att odla och äta lokal mat, med både kända och spännande okända smaker.

Den här boken är ett samarbete med sex framstående ekologiska gårdar i södra Sverige, var och en med sin egen specialitet, vilket resulterat i 384 sidor fyllda med recept, intervjuer, kunskap och praktiska tips om matlagning, ekologisk odling och vildplock.

 

Med Fiddekulla TrädgårdHidden in Grains, Hällasjömåla GårdGroblads PermakulturSolmarka GårdTorstamåla Gård och Ödevata Gård.

Scrolla ner om du vill veta mer om boken!

MER OM BOKEN

TANKEN BAKOM ETT ODE TILL DEN SVENSKA JORDEN


Ett Ode till den Svenska Jorden hyllar både de traditionella och de okända fantastiska ingredienser som växer i svensk jord. Från det kultiverade till det vilda: alla recept är gjorda med 100% lokala råvaror. Från dahlior till dill (jo - man kan äta dahlia!) och från gökärt till persiljerot och potatis.

Boken ger möjlighet att upptäcka och laga nya smakrika och vackra recept, utforska och smaka på det icke-traditionella men helt lokala svenska köket, lära dig om olika sätt att odla ekologiskt och återuppliva gamla klassiker och upptäcka nya spännande smaker! (som tall och blommor).En bok som inspirerar till att få kontakt med och stödja dina lokala bönder (var du än befinner dig i världen) och som bjuder på riktigt bra lokal mat som är utsökt, ger näring åt dig och dina nära och kära, ger näring åt ditt lokalsamhälle och väcker den kreativa utforskaren i dig. Och kanske att du även blir sugen att plantera ett träd!

STEPHANIE VERSTIFT, VILDMARK STUDIO, GÅRDARNA OCH KREATIVA TEAMET

Ett Ode till den Svenska Jorden skrevs av Stephanie Verstift som driver Vildmark Studio - En kreativ studio i hjärtat av Småland som förenar kärleken till kultur, mat, hållbarhet, konst och design med fotografi, produktioner och events för att främja och fira lokalt arv och lokal talang. 

Boken är ett samarbete med olika lokala gårdar och experter:

Fiddekulla Trädgård
Hidden in Grains
Hällasjömåla Gård
Groblads Permakultur
Solmarka Gård
Torstamåla Gård
Ödevata Gård

Det kreativa teamet är:
Text & Koncept: Stephanie Verstift
Fotografi: Sara Vitale
Design support: Irena Krajnc

Illustration: Liv Dahlstrand


Vill du veta även mer?
Mer info och bilder hittar du här
 

JPEG_Web_300dpi_-09291.jpg
Food june_JPG_LOW.RES-59.jpg
bottom of page